Close

Sodni prevodi

Potrebujete pomoč pri sodnih prevodih?

Če potrebujete pravne in druge uradne prevode, ste na pravem mestu. Postopek naročanja sodnih prevodov je lahko zapleten, zato vam na pomoč priskočimo mi. Naši sodni tolmači bodo dobesedno pustili pečat na vaših dokumentih in s tem poskrbeli, da bodo ti ustrezali vsem zahtevam.

Kdaj potrebujete sodni prevod?

Včasih ni povsem jasno, ali potrebujete običajni ali sodni prevod. Čeprav ni točno določenega pravila, je priporočljivo, da za dokumente, ki so namenjeni javnim organom ali se uporabljajo v pravnih postopkih oziroma v druge uradne namene, naročite sodne prevode.

Kakšna je razlika med sodnim in navadnim prevodom?

Nad vsemi našimi prevodi bdi izjemna ekipa strokovno usposobljenih prevajalcev, za sodne prevode pa poskrbijo sodni tolmači, ki jih imenujejo lokalni pristojni organi. Prevode dokumentov opremijo z zakonsko predpisanim žigom in izjavo prevajalca, s katerima potrjujejo, da gre za uradni prevod. Sam postopek prevajanja je sicer zelo podoben kot pri navadnem prevodu.

Kaj morate storiti pred naročilom sodnega prevoda?

V vsaki državi veljajo drugačna pravila glede sodnih prevodov, zato vam toplo priporočamo, da se pred naročanjem prevoda pozanimate, kaj potrebujete.
V določenih primerih vam svetujemo, da pridobite overjene kopije dokumentov, ki jih želite prevesti. Sodne prevode se namreč v Sloveniji in številnih drugih državah ureja s preluknjanjem izvirnega dokumenta in fizično vezavo na prevod. To pomeni, da vezanih dokumentov ne morete več ločiti, izvirnega dokumenta pa ne morete več uporabljati samostojno.

Če ste še vedno v dvomih, oglasite se! Z veseljem vam bomo svetovali.

S katerimi jeziki vam lahko pomaga GORR?

Sodne tolmače imenujejo pristojni organi na državni ravni, zato je včasih težje pridobiti sodni prevod, če želenega jezika oz. sodnega tolmača ni ni na voljo v vaši državi. K sreči sodelujemo s partnerji na lokalni, regionalni in mednarodni ravni, zato vam načeloma lahko uredimo sodni prevod v skoraj vse jezike. Pišite nam in naredili bomo vse, da uresničimo vaše želje!

Ste pripravljeni na spopad s sodnimi prevodi? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali!